Nová tvář týmu - mladík Koller se naplno zakousl do světa formulí a poznal ostré lokty soupeřů

Jan Koller, šestnáctiletá naděje českého motorsportu, už definitivně rozjel svoji premiérovou sezonu ve velmi kompetitivním světě závodních formulí, do nichž letos přešel z motokár. Tým Janík Motorsport se rozhodl zařadit jej mezi své mladé jezdce do juniorského programu podporovaného generálním partnerem, společností Orlen Unipetrol a.s..

V polovině května nastoupil do druhého závodního víkendu seriálu FIA F4 CEZ. Kvalifikace se Honzovi v barvách týmu BVM Racing vydařila, když obsadil 14. pozici ze 24 účastníků závodu. Přitom řada z nich byla mnohem zkušenějších formulových pilotů.

Ze tří bodovaných závodů mu nejlépe vyšel ten poslední, v němž obsadil 11. místo a vyhrál kategorii nováčků. Završil tak víkend, během něhož získal 15. místo v úvodní jízdě a třetí mezi rookies a nedokončil závod číslo dvě. V něm byl oficiálně klasifikován na 21. příčce.

„S výkonem v poslední jízdě jsem velmi spokojený. Těší mě, že jsem se s každou absolvovanou fází závodního víkendu zrychloval. Blízko dobrého výsledku jsem byl i v druhém závodě.  Bohužel v předposledním kole došlo ke kolizi se soupeřem,“ vysvětlil Jan Koller.

První červnový víkend se český pilot přesunul do slavné Imoly, kde se jen o dva týdny dříve jela Grand Prix F1. V Itálii Jana Kollera čekal druhý podnik italského šampionátu Formule 4, znovu v barvách stáje BVM Racing.

Jedná se o vrcholný seriál této kategorie. O tom svědčí fakt, že na startu bylo téměř 40 monopostů, které nasadily i týmy známé z F2 a F3 jako Prema, Van Amersfoort Racing, PHM Racing či US Racing.

Dvě 15minutové kvalifikace Honzovi příliš nevyšly a výsledkem byla 35. pozice na startu. „Bohužel obě kvalifikace byly příliš krátká. Navíc v první části byly skoro polovinu času vyvěšené žluté vlajky, takže nebylo možné zajet rychlé kolo,“ řekl jezdec.

Zadní pozice na závodě mladých pilotů přináší velké riziko zapletení do hromadné havárie. A přesně to se také stalo v první bodované jízdě, která byla na programu v sobotu. „Dojel jsem jen do první zatáčky Tamburello. Tam došlo ke kolizi dvou formulí jedoucích přede mnou. Jedna z nich mi vrazila do boku, poškodila zavěšení pravého zadního kola a bylo po závodě,“ popsal Jan Koller hromadnou havárii, která vyřadila ze hry celkem sedm jezdců.

V neděli, v druhé 30minutové jízdě, se Honza vyhnul problémům na startu. Postupně se propracoval až na 24. místo. Jenže čtyři kola před cílem ukončila další útok na lepší pozice kolize. Stalo se tak opět ve smolné zatáčce Tamburello. „Slibně rozjetý závod bohužel skončil předčasně znovu poškozeným zavěšením, tentokrát levého zadního kola,“ vysvětlil český jezdec, který byl klasifikován na 34. příčce.

Ze stejného místa se Jan Koller vydal do třetí víkendové jízdy, která byla na programu také v neděli. Opět zabojoval a prokousával se mezi dravými soupeři dopředu. Vzhledem k našlapané konkurenci z toho bylo pěkné 19. místo.

„Moje tempo bylo po celý závod velmi dobré. Podařilo se nám dobře nastavit formuli a jízdu jsem si užil. Každý závod v monopostu je pro mě velká zkušenost a věřím, že se budu nadále zrychlovat a vozit stále lepší a lepší výsledky,“ dodal Jan Koller.