David Dědek znovu vládl třídě SC-2000 , vyhrál Glasbachrennen

David Dědek pokračuje v úspěšném boji s evropskou vrchařskou špičkou. Jezdec týmu ORLEN Janík Motorsport o víkendu bojoval v německém Steinbachu, kde zdolával trať závodu známého jako Glasbachrennen. Domů si odvezl cenné vítězství ve třídě SC-2000 a zopakoval tak triumf z Ecce Homo.

Hned začátek víkendu byl dramatický. První sobotní tréninková jízda se jela na mokru. Jakmile David Dědek v první zatáčce přidal plyn, vůz lehce ustřelil a v malé rychlosti najel do svodidel. Naštěstí šlo jen o „kosmetickou vadu“ speciálu Norma M20 FC a další dva tréninky proběhly bez komplikací.

V neděli naštěstí déšť už jezdce netrápil. V první jízdě si vytvořil slušný sedmisekundový náskok před druhým Lukášem Studeným s Ligierem. Také jízda číslo dvě Davidovi vyšla skvěle a v konečném součtu vyhrál svoji kategorii o 9,5 sekundy.

„S víkendem jsem spokojený. Škoda té sobotní chyby, ale naštěstí nepřinesla žádné zásadní komplikace. Dostal jsem se na limit auta a s každou jízdou jsem byl rychlejší. Pršelo naštěstí jen v sobotu dopoledne, pak už to docela šlo,“ řekl David Dědek, kterého spolu s Václavem Janíkem, Jiřím Svobodou a Jakubem Šrámkem čeká další porce závodění o prázdninách. První červencový víkend pokračuje český šampionát ve slovenském Čiernem Balogu.  O týden později má ME na programu Trofeo Vallecamonica v Itálii.