Ve znamení stříbra. Jezdci ORLEN Janík Motorsport úspěšně bojovali na Lausitzringu

ESET Cup pro vozy kategorie GT pokračoval v pátek a sobotu na německém Lausitzringu. Nemohlo zde chybět ani KTM X-BOW GTX v barvách týmu ORLEN Janík Motorsport. Ve vytrvalostním závodě si posádka Václav Janík - Petr Koukola vyjela výborné druhé místo ve třídě a šesté absolutně. Petr Koukal se nenechal zahanbit ani v sobotu, když také ve dvojici sprintů vyjel dvě druhá místa ve své kategorii.

„Automobilové závody jsou plné výzev. Zatímco v závodech do vrchu nás v poslední době trápil déšť, teď na Lausitzringu to bylo úmorné vedro. Auto dostalo pořádně zabrat, ale o to víc nás těší vybojované výsledky a získané poháry,“ řekl šéf týmu Václav Janík.

Pátek patřil hodinovému vytrvalostnímu závodu. V kvalifikaci si dvojice Václav Janík - Petr Koukola vyjela třetí místo ve třídě GTX.

Petr Koukola sice na startu nepostavil svoje KTM do správné pozice, za což následoval desetisekundový trest, a navíc se v prvním kole mírně propadl. Přesto nakonec po řadě krásných soubojů na trati putoval do boxů ORLEN Janík Motorsport první pohár. V cíli totiž jeho pár mohlo těšit druhé místo ve třídě a šesté celkově.

„Úvod nám úplně nevyšel, ale pak jsme chytili závodní rytmus a s výsledkem můžeme být spokojení,“ komentoval Václav Janík.

Sobota patřila dvojici sprintů ESET Cupu, v nichž bojoval o body Petr Koukola. Do první jízdy sice startoval až z šesté řady, ale jezdec ORLEN Janík Motorsport projevil obrovskou bojovnost. Téměř v každém okruhu předjel někoho ze soupeřů, až z toho bylo druhé místo mezi piloty GTX a osmé celkově.

Druhá kvalifikace vyšla Petrovi lépe. Do závodu číslo dvě vyrazil ze třetí řady. Ani sobotní odpoledne se neobešlo bez dramatických soubojů. Koukola znovu prokázal rychlost KTM a cílem projel jako sedmý celkově. Navíc mohl o víkendu už potřetí slavit stříbro ve třídě GTX.

„Starty byly tady na Lausitzu náročné. Ale jsem rád, že jsem na trati dokázal bojovat se soupeři a řadu z nich předjet. Získal jsem další cenné zkušenosti a už se těším na další závodní víkend,“ řekl Petr Koukola.

ESET Cup pokračuje 3. a 4. srpna v Mostě.