Dědek se po operaci vrátil za volant. V Polsku ho ale pronásledovala smůla

Jen několik týdnů po operaci akutního zánětu slepého střeva se David Dědek vrátil za volant své Normy. Pilot týmu ORLEN Janík Motorsport nastoupil o víkendu do závodu mistrovství Evropy na polském kopci Limanowa. Bohužel se mu nedařilo podle jeho představ a nakonec nebyl klasifikován.

David Dědek se musel na 5493 metrů dlouhé trati popasovat s novým kluzkým asfaltem. První sobotní trénink pro něj skončil předčasně. Jeden ze soupeřů startujících před ním dostal nahoře smyk, takže český jezdec dojel druhou část kopce ve výletním tempu. Dva zbývající tréninky vyšly skvěle a mezi dvoulitrovými plackami byl nejrychlejší.

Zatímco sobota patřila slunci, neděle byla v Západních Beskydech uplakaná. Navíc krátce po startu první nedělní měřené jízdy to v Normě hrklo a auto přestalo řadit. „Musel jsem komplet vypnout elektroniku. Podařilo se mi vůz znovu nastartovat, takže jsem nakonec celý kopec vyjel,“ popsal David kritický okamžik. Problémy s technikou ovšem přinesly ztrátu více než dvaceti sekund na nejrychlejšího Jaroslava Surowku v další Normě.

David Dědek se ale nevzdal a se slovy „Nemám co ztratit!“ se vydal na start druhé jízdy. Tady si vypil kalich hořkosti do dna. Vůz se na trati roztočil. Nedošlo sice k nárazu do svodidel, ale i tak český závodník do cíle nedojel. Tím pádem nebyl klasifikovaný ani v konečném pořadí závodu.

„Z Polska si vezu jedno pozitivní zjištění. Vyzkoušel jsem si sám sebe a vím, že jsem připravený na zbytek sezony. Spokojený jsem i s rychlostí z tréninků. Jen škoda, že se ji nepodařilo přenést do závodu,“ prohlásil David Děděk.