Śmiechowski si z Mostu veze poháry, Halatnik přišel o závody kvůli vážné havárii

Jako noc a den probíhaly závody v Mostě pro juniory v barvách týmu ORLEN Janík Motorsport. Julian Śmiechowski vybojoval v celkovém pořadí Clio Cupu jedno druhé místo. Mezi juniory byl druhý a poté vyhrál. Pro Franciszka Halatnika skončil závodní víkend už v pátek. Po vážné havárii během testů byl transportován do nemocnice.

Julian Śmiechowski předvedl v extrémně vyrovnaném Clio Cupu chuť bojovat. Po třetím místě v kvalifikaci se neztratil ani v sobotním balíku našlapaného závodního pole. V souboji tří juniorů mu po zásluze patřila druhá pozice a jen o vteřinu a půl Julianovi utekly celkové stupně vítězů.

Touha být absolutně na bedně neopustila polského jezdce ani v neděli. Tentokrát už to vyšlo, když nad síly Juliana Śmiechowského byl pouze nestor Clio Cupu Tomáš Pekař. Zbylému poli pilot týmu ORLEN Janík Motorsport ujel a porazil tak i svého velkého rivala, krajana Bartolomieje Mireckého. Hodnocení juniorů Julian vyhrál.

Franciszek Halatnik měl ve formuli 4 smůlu už v pátečních testech, při nichž došlo k vážné kolizi s českým mladíkem Teodorem Borensteinem. Oba účastníci havárie byli po prvotním profesionálním lékařském ošetření ihned transportováni do nemocnice. Tam se jim neodkladně dostalo odborné zdravotní péče. Franciszek i Teodor byli stabilizovaní, plně při vědomí a mimo ohrožení života. Bohužel, pro oba aktéry havárie, tím závodní víkend předčasně skončil.

„Franciszkova havárie nám připomněla, že na světě jsou důležitější věci než poháry a body. Byla to smolná nehoda a jsme moc rádi, že je Franciszek při vědomí a že dostal tu nejlepší možnou profesionální péči. Celý tým na něj myslí a přejeme mu co nejrychlejší uzdravení. Taktéž myslíme na Teodora a jeho brzké uzdravení,“ řekl s pohnutím v hlase šéf týmu Václav Janík.