Nevydařený start druhé poloviny Virtual GP. Hermoch bere body za osmé místo

Nepříliš vydařený start mají za sebou jezdci týmu Janík Motorsport v esportovém šampionátu Mercedes-Benz VirtualGP. Sedmý podnik se odehrál v úterý 13. srpna na britském okruhu Silverstone.

Petr Hermoch si do průběžné klasifikace vyjel body za osmé místo. Tyto body si na své konto připsal také tým Janík Motorsport, když druhý jezdec Tomáš Hora závod nedokončil. Ve druhé polovině dvanáctidílné série startují jezdci s monoposty Super Formula.

Petr Hermoch, 8. místo: „Kvalifikace nebyla nic moc, měl jsem dost problém najít si dobrý prostor pro zajetí kola a vždy jsem se ocitl v blízkosti ostatních. Ani traťové limity mi moc nepomáhaly a nepovedlo se mi zajet moc dobré kolo.

Hned na startu to odnesl Tomáš, když se po nepovedeném odpichu před ním srazili dva vozy a katapultovaly ho z tratě. Po skončení SC jsem se snažil držet první pětky, ale plazení se za safety carem mělo za následek nulový grip a doplatil jsem na to nesmyslným skoro šestisekundovým slowdownem. Pak jsem se snažil nahánět jezdce před sebou, ale povedlo se mi zdolat jen Daniela Krejdla.“

Tomáš Hora, nedokončil: „Kvalifikace byla dle očekávání velmi vyrovná, takže sedmé místo na konci bylo dostatečné.

Závod jsem bohužel nedokončil. Propad na začátku po pokažené startovní proceduře jsem očekával, ale kolizi v první zatáčce už ne. Tento výsledek mě hodně mrzí, měl jsem hodně natrénováno a tempo na první trojku tu bylo. Snad se ponese příští závod v lepším duchu.“

Dalším podnikem Mercedes-Benz VirtualGP bude 27. srpna závod na rakouském okruhu Spielberg.