Dědek dominoval ve St. Ursanne. Ve Švýcarsku řídil absolutně nejrychlejší dvoulitr

Jezdec týmu ORLEN Janík Motorsport David Dědek pokračuje ve své úspěšné sezoně v závodech do vrchu. O víkendu se účastnil závodu mistrovství Evropy na švýcarském kopci St. Ursanne a opět předvedl, proč patří k hvězdám své kategorie. Ve třídě SC-2000 patřil k nejrychlejším v ME.

Sobota přinesla ideální podmínky pro trénink. David Dědek absolvoval tři jízdy na suchém asfaltu. Neděle však přinesla změnu počasí, která výrazně ovlivnila průběh závodu. První měřená jízda se odehrávala na osychající trati, což si vyžádalo jízdu na mokrých pneumatikách. „Jel jsem možná až příliš opatrně,“ komentoval svou jízdu David Dědek, který i tak dosáhl skvělého času.

Druhá závodní jízda byla pro Davida Dědka výzvou. Kvůli technickým potížím ji musel z půlky tratě opakovat. Přesto dosáhl času 2:06, což bylo na dané podmínky a přehřáté pneumatiky vynikající výkon. „Hlavně, že jsem celý nahoře,“ shrnul svůj výkon David s úsměvem. Dědek ovládl nejen svoji kategorii SC-2000 v rámci hodnocení evropského šampionátu, ale na slavném švýcarském kopci se asi v jiných seriálech nenašel žádný rychlejší pilot vozu s objemem do dvou litrů.

Neděle ale přinesla i smutnou zprávu z Čech. V závodě do vrchu na populárním kopci Laudon u Lanškrounu při havárii tragicky zahynul Ondřej Chytil, loňský mistr ČR ve třídě do dvou litrů. „Na Ondru budeme vzpomínat s úctou a jeho odchodem přišel český motorsport o výraznou osobnost. Za celý tým vyjadřuji upřímnou soustrast rodině a blízkým,“ uvedl Václav Janík.