Śmiechowski si za těžkých podmínek dojel na Slovakia Ringu pro pohár za třetí místo

Julian Śmiechowski, talentovaný polský jezdec týmu ORLEN Janík Motorsport, předvedl během závodního víkendu Clio Cupu na Slovakia Ringu solidní výkony, přestože se musel vypořádat s extrémními podmínkami. Na trati, kde teploty asfaltu dosahovaly až 46 stupňů Celsia a vzduch měl kolem 36 stupňů, nebylo závodění jednoduché ani pro jezdce, ani pro techniku.

V sobotní kvalifikaci se Julian Śmiechowski umístil na sedmém místě. Během závodu však rychle ukázal svůj talent a odhodlání. Julian měl skvělý start a už v první zatáčce se posunul o několik pozic dopředu. Brzy bojoval o druhé místo a nakonec projel cílem na třetí pozici. Tento výsledek mu zajistil první místo v juniorském hodnocení.

Nedělní závod přinesl další napínavé momenty. Díky otočení prvních čtyř pozic startoval Julian z druhého místa. Opět měl vynikající start a okamžitě se pustil do souboje o vedení. Ještě v prvním kole však došlo ke kontaktu s jiným vozem, což vedlo k defektu pneumatiky. Julian musel zajet do boxů, tím pádem se propadl až na 21. místo. Přesto dál bojoval. V závěru závodu dokázal předjet několik soupeřů, čímž se dostal na konečné 18. místo. Bohužel to znamenalo, že z nedělního závodu body nezískal.

„Byly to skutečně náročné podmínky, ale Julian se s nimi vypořádal velmi dobře. Těší mě jeho bojovnost a to, jak se s každým závodem zrychluje. Je škoda nedělní kolize, která ho dost možná připravila o další umístění na stupních vítězů. Ale to už k závodění patří,“ uvedl šéf týmu Václav Janík.