ORLEN Janík Motorsport se na Slovakia Ringu pral s vedrem a tvrdými soupeři

Tým ORLEN Janík Motorsport absolvoval na Slovakia Ringu další náročný závodní víkend. Závody ESET Cupu se konaly za extrémního vedra. Teploty vzduchu dosahovaly 36 stupňů Celsia a asfalt se zahříval až na 46 stupňů. To byla velká výzva nejen pro jezdce, ale i pro vozy KTM GTX. Petr Koukola si z obou sprintů odvezl ve třídě GTX čtvrtou pozici, stejného umístění v této kategorii dosáhla posádka Petr Koukola – Václav Janík ve vytrvalostním závodě.

V sobotním sprintu startoval Petr Koukola ze šestého místa. I když si v prvním kole vybíral špinavější stopu, což způsobilo ztrátu pozic, nakonec se dokázal probojovat zpět mezi špičku třídy GTX a dojet na čtvrtém místě.

V nedělním sprintu bral Petr Koukola opět čtvrté místo, což vzhledem k obohacené konkurenci o výkonné speciály Lamborghini a Pagani byl dobrý výkon. „Se svými výsledky jsem v celku spokojený.  Těší mě moje výkony a moje jízda. Vedro mě během sprintů tolik netrápilo. Ale když projedete cílem a vidíte šachovnicovou vlajku, najednou si uvědomíte, jak moc jste zpocený a vyčerpaný,“ popsal své pocity po závodě Koukola.

Do hodinového vytrvalostního závodu nastoupila dvojice Petr Koukola a Václav Janík ze třetího místa ve třídě GTX. Závod však nebyl bez komplikací. Při výměně jezdců se opět nedozavřela kapota, což je problém, který se s tímto vozem již jednou objevil. Nenadálá komplikace stála tým cenných osmnáct sekund a znamenal další „bramborovou medaili“ do sbírky. Posádce ORLEN Janík Motorsport přitom k třetí příčce chyběly jen čtyři sekundy.

„Chyběla ještě tak dvě, tři kola a mohli jsme se posunout na stupně vítězů. Bojovali jsme, co se dalo, ačkoliv to nebylo bez problémů,“ zhodnotil závod šéf týmu Václav Janík.

ESET Cup vyvrcholí posledním závodem v Brně. Masarykův okruh jej hostí 7. a 8. září.