Kruhový objezd Dědkovi hlavu nezamotal, triumfoval také v Ilirské Bistrici

David Dědek, jezdec týmu ORLEN Janík Motorsport, pokračoval v úspěšné sezoně v ME v závodech automobilů do vrchu. Po triumfu ve švýcarském St. Ursanne vyhrál ve třídě E2-SC-2000 i v předposledním závodě ve slovinské Ilirské Bistrici.

V sobotu proběhly dva tréninky, během kterých si David Dědek vyzkoušel různá nastavení své Normy M20 FC. Specifikem trati byl kruhový objezd, který dělal mnohým závodníkům problémy. Není možné ho při najíždění v běžném provozu natrénovat, trať závodu vede v protisměru. V první tréninkové jízdě ho David projel v nesprávném směru, aby nedošlo k poškození vozu.

V druhé tréninkové jízdě testoval nový typ pneumatik, což se bohužel neukázalo jako ideální volba. Český jezdec přiznal, že tento experiment přinesl více problémů než užitku, včetně „hodin“ v jedné z rychlejších zatáček. To vše negativně ovlivnilo jeho čas a možnost kvalitně potrénovat. „Definitivně jsem se rozhodl, že již experimentovat s novým typem pneumatik v závodních jízdách nebudu a do budoucna zůstaneme u vyzkoušených tipů “ okomentoval situaci David Dědek.

V nedělních závodních jízdách se David snažil  zrychlit. V jízdě číslo jedna měl stále rezervy, protože v tréninku neměl mnoho příležitostí si trať osahat. Druhá závodní jízda byla dramatická. V polovině ji totiž přerušil incident na trati, a tak ji musel pilot ORLEN Janík Motorsport opakovat. I přes přehřáté gumy se Davidovi Dědkovi podařilo dosáhnout v rámci možností dobrého času, dovézt auto do cíle bez poškození a opět porazit své konkurenty.

David Dědek tak získal další vítězství ve své třídě E2-SC-2000 a znovu potvrdil, že patří k elitě evropských kopců. „S výsledkem jsem spokojený a jsem také velmi rád . Těším se na poslední závod sezony,“ uzavřel své dojmy David Dědek, jehož čeká 15. září závěrečné klání ME v Chorvatsku.