Śmiechowski ukončil sezonu jako třetí nejlepší junior Clio Cupu

Julian Śmiechowski, talentovaný polský jezdec týmu ORLEN Janík Motorsport, se o víkendu zúčastnil závěrečného podniku Clio Cupu na Masarykově okruhu v Brně. V obou závodech předvedl konzistentní výkon a zakončil je vždy na pátém místě.

V kvalifikaci na sobotní dvojzávod si Julian vyjel devátou startovní pozici. V prvním závodě si díky vyrovnanému tempu a tvrdým soubojům s ostatními závodníky polepšil na páté místo. Byl to závod plný napínavých soubojů, jaké pohárová klání obvykle nabízejí. Julianovi se dařilo držet mezi nejlepšími a bojoval o každou pozici.

Druhý závod se konal odpoledne a Julian znovu předvedl konzistentní jízdu. I přes dorážející konkurenci se v celkovém pořadí znovu umístil na pátém místě. Díky třetímu místu mezi juniory si užil i stupně vítězů, čímž si zajistil další pohár do své sbírky.

V konečném hodnocení Clio Cupu obsadil Julian Śmiechowski solidní páté místo, což je při premiéře v nabitém poli velmi dobrý výsledek. Mezi juniory skončil celkově na třetím místě, což napovídá o jezdcově potenciálu do budoucna.

„Závody v Brně byly velmi vyrovnané a jsem rád, že se mi v obou jízdách podařilo dojet pátý. Boje na trati byly tvrdé, ale férové, a jsem spokojený s tím, jak jsem se během víkendu posunul,“ řekl Julian Śmiechowski po závodě.

Šéf týmu Václav Janík dodal: „Julian předvedl opět stabilní výkon a ukázal, že se umí držet v popředí i v silné konkurenci. Věříme, že když na sobě bude takhle dál pracovat, přijde ještě další zlepšení.“