Dědek se s Evropou rozloučil čtvrtým místem na krásném a nevyzpytatelném chorvatském kopci

David Dědek, jezdec týmu ORLEN Janík Motorsport, zakončil letošní sezonu na evropských kopcích čtvrtým místem v prestižním vrchařském klání Buzetski Dani v Chorvatsku. Dědek si svým výkonem pojistil pozici jednoho z nejrychlejších jezdců Evropy ve třídě E2 SC-2000.

„Výsledek odpovídá mému výkonu. Trať se mi líbí, je technicky velmi náročná. Postupně jsem zrychloval,“ uvedl David Dědek po závodě.

Na chorvatském kopci dokázal zajíždět téměř totožné časy jako jeho největší rival Jaroslav Surowka, se kterým sváděl napínavé souboje v průběhu celého letošního roku. Klíčová ztráta ale přišla v první jízdě, která ovlivnila jeho konečný výsledek.

„Vylepšení času v první závodní jízdě proti tréninku bylo velké , ale proti konkurenci jsem ztratil více než vteřinu. Záměr byl ve druhé závodní jízdě výrazně zrychlit, což se podařilo.  Celkově jsem s výkonem spokojený. Auto fungovalo skvěle a cítil jsem se dobře,“ vysvětlil pilot vozu Norma M20 FC. Během závodu se jeho výkony neustále zlepšovaly, což dokazuje i to, že ve druhé jízdě zajel téměř totožný čas jako Surowka.

Dědek si nedělním čtvrtým místem zajistil vynikající zakončení sezony, během které se pravidelně umisťoval mezi nejlepšími ve své třídě E2 SC-2000.

„S letošní sezonou jsem spokojený, byly to krásné závody. Díky všem lidem v týmu za skvělou spolupráci,“ dodal David Dědek.