VII. GSM HILL CLIMB RACE CARS SHOW - závěrečný závod sezony

Dvoudenní testovací program týmu na Masarykově okruhu uzavíral dne 13. 10. 2024 poslední podnik osmidílné série mezinárodních automobilových závodů - Maverick Hill Climb Czech 2024, VII. GSM HILL CLIMB RACE CARS SHOW.

Na seznamu přihlášených téměř 120ti jezdců chyběla ani trojice týmových jezdců v podání Davida Dědka, Jakuba Šrámka a Václava Janíka ml., která absolvovala v tomto dvojzávodu tři tréninkové a hned čtyři závodní jízdy.

Ani chladné deštivé počasí neodradilo od účasti Davida Dědka v otevřeném kokpitu jeho Normy M20FC, bohužel v náročných povětrnostních podmínkách první závod nedokončil, ale v druhém závodě již předvedl svůj stabilní výkon a vybojoval 1. místo ve své kategorii a 2. pozici v absolutním hodnocení závodu. „Víkendové závody MMZAV LIQUI MOLY Maverick Hill Climb Czech 2024 byla jedna z posledních možností si zazávodit a také potrénovat. Podmínky nebyly jednoduché, jelo se na vodě, vlhku i suché trati, což mi vyhovuje. S časy i výsledkem jsem velmi spokojený. Jsem rád, že se dařilo i ostatním kolegům v týmu. O následujícím víkendu mě čeká poslední závod AUTO SHOW HILL CLIMB EVENT 4. HILL CLIMB MONSTERS BONGO v chorvatském Skradinu, tak jsem pěkně rozjetý a připravený podat co nejlepší výkon, ale hlavně si to ještě pěkně užít“, řekl David Dědek o své účasti a svých plánech na sklonku sezony.
Jakub Šrámek vyměnil sedačku vozu Clio Cup za KTM X-BOW GTX  a ze závodů si odváží ocenění za 3. a 2. pozici v kategorii a vypracoval se až na 5. příčku v absolutním hodnocení závodu. „Byl to velmi náročný závodní den, ve kterém se opakovaně střídalo počasí přes lehký a silný déšť až po azurovou oblohu v posledních dvou jízdách. S KTM to byl zároveň můj první závod, kdy chce každý jezdec spíše stabilní podmínky. Nicméně díky perfektní práci týmu jsem měl pořád možnost hledat limity auta a postupně se posouvat. Nakonec je z toho pěkné páté místo absolutně a druhé místo v kategorii. Chtěl bych tedy moc poděkovat týmu a už se těším na další sezónu“, zhodnotil Jakub Šrámek.

Václav Janík ml. zajel svou závodní premiéru ve voze Clio Cup a zhostil se očekávání na výbornou, 3. a 5. pozice v kategorii a 39. a 42. příčka absolutně byly velmi milým překvapením.

„Byl to pro nás poslední závod sezony, takže jsem rád, že jsme sezonu završili tak, že David ukázal další ze svých stabilních výsledků, velkou radost mám také z Jakuba Šrámka, který si vyzkoušel KTM X-BOW GTX s kopcovým nastavením a uvidíme, co tato zkouška přinese do budoucna a poprvé jel závody syn Vašík. Já jsem moc rád, že svou premiéru zvládl až tak dobře, na to jaké bylo počasí a jaké měl podmínky“, uvedl spokojený Václav Janík.