Dramatický závod na Mugellu: Janík-Motorsport bojuje o TOP10 v Mercedes-Benz Virtual GP 2024

Předposlední závod šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2024 přinesl napínavé souboje na okruhu Mugello, který byl součástí šampionátu poprvé od roku 2017. Závodní víkend se nesl ve znamení skvělého počasí, tvrdých soubojů na trati a bohužel i několika dramatických nehod. Fanoušci simracingu i motorsportu si tak přišli na své.

Jezdci týmu Janík-Motorsport, Tomáš Hora a Petr Hermoch, se potýkali s náročnou kvalifikací. Tomáš Hora startoval z deváté pozice, zatímco Petr Hermoch z čtrnácté. Oba závodníci bojovali jak s tratí, tak s vozem, který od roku 2017 nebyl na okruhu Mugello využíván v tomto šampionátu.

Petr Hermoch měl po startu skvělý rozjezd a okamžitě získal 5 pozic, což ho katapultovalo do TOP10. Po stabilním výkonu zakončil závod na solidním 10. místě a přidal pro Janík-Motorsport cenné body do Mercedes-Benz Virtual GP 2024. Tomáš Hora bohužel po kontaktu se soupeřem musel do boxů na opravu poškozeného vozu. Přesto nevzdal, a nakonec dokončil závod na 13. místě, čímž i on přispěl do celkového bodování týmu.

Komentáře jezdců Janík-Motorsport po závodě na okruhu Mugello

Petr Hermoch komentuje:

„Kvalifikace byla složitá, protože jsem často překračoval limity trati, což mi zničilo několik rychlých kol. Start závodu mi však vyšel skvěle a podařilo se mi během prvního kola získat 5 pozic. V průběhu závodu jsem se snažil udržet tempo, ale nakonec mě předjeli rychlejší soupeři. Konečné 10. místo na Mugellu beru jako úspěch, přestože mi trať příliš nesedla.“

Tomáš Hora k závodu dodává:

„V kvalifikaci jsem se nedostal na svou nejlepší úroveň, ale věřil jsem, že se v závodě dostanu dopředu díky dlouhé cílové rovince. Bohužel jsem ztratil několik pozic po slabším startu a následně po kontaktu se soupeřem v první zatáčce jsem musel do boxů na opravu. Závod jsem dokončil na 13. místě, což je s ohledem na průběh závodu přijatelné. Doufám, že poslední závod sezóny v Suzuce proběhne bez kontaktu a s nepoškozeným vozem.“

 Další závod Mercedes-Benz Virtual GP 2024 se koná 5. listopadu 2024 na okruhu Suzuka v Japonsku. Sledujte napínavé finále sezóny na oficiálním YouTube kanále organizátorů nebo na O2 TV Sport.